Kombinationen af det salte, det syrlige og tekstur er vigtig i langt de fleste madretter, men især når det gælder BLT'en. Lær, hvordan du opnår den perfekte balance, i denne uges weekendinspiration, og se hvordan du kan klæde dig på en doven fridag.
Tekst: Sebastian Frank
Foto: Alamy
Publiceret
20-11-2020
Som tidligere nævnt, er balancen mellem det salte, det syrlige og en sprød tekstur altafgørende, når det gælder BLT'en. Forkortelsen står for Bacon,
Lettuc og Tomato. På trods af vores begrænsede evner i køkkenet, vil vi forsøge at vise dig vej til den perfekte variant, og hvordan du kan klæde dig, når du laver den.
DET SKAL DU BRUGE (2 PORTIONER)
- 8 skiver bacon
- 2 store tomater
- 2 tsk rødvinseddike
- 1 ½ spsk ekstra jomfruolivenolie
- Saltflager
- Friskkværnet sort peber
- 4 skiver hvidt brød
- 0,5 dl mayonnaise
- 6 salatblade
TRIN 1
Start med at stege bacon ved høj temperatur, indtil den er gyldenbrun. Læg den på et skærebræt.
TRIN 2
Skær tomaterne i runde skiver, og kom dem derefter i en skål med rødvinseddike, en spsk olivenolie, salt og peber.
TRIN 3
Smør mayonnaisen på begge skiver brød (vær gavmild), og dryp derefter med 1/2 tsk olivenolie.
TRIN 4
Kom tomatskiverne oven på mayonnaisen på brødskiverne, og læg salaten på.
TRIN 5
Læg baconskiverne på den tomme brødskive (den med kun mayonnaise på), og klem skiverne sammen. Skær brødet over på midten, og server med det samme.
TØJ TIL EN DOVEN WEEKEND